Ποιοί Είμαστε

  Εκείνοι που αφιερώνουν τη ζωή τους στην ακρόαση, το στοχασμό και την άσκηση των βουδδιστικών διδασκαλιών, αναπτύσσοντας αγάπη και έλεος για όλα τα όντα  και σεβόμενοι όλες τις όψεις των παραδόσεων του βουδδισμού αλλά και των άλλων θρησκειών, αντιπροσωπεύουν την καρδιά της βουδδιστικής κοινότητας, της οποίας η φιλοσοφική και θρησκευτική έκφραση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

Η ελληνική " Εταιρεία Βουδδιστικών Μελετών, " δίνει τη δυνατότητα σε εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν ένα τέτοιο πνευματικό μονοπάτι, παρέχοντας τους τις συνθήκες που χρειάζονται γι αυτό τον σκοπό. Έτσι λοιπόν, μερικά από τα καθήκοντα μας είναι η πνευματική καθοδήγηση και εκπαίδευση των ατόμων που ενδιαφέρονται, η οργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων, η μελέτη καθώς και οι διάφορες ασκήσεις και πρακτικές.

Το 1975 η Αγιότητά του ο 16ος Κάρμαπα ο επικεφαλής της παράδοσης του Θιβετανικού Βουδδισμού των Κάρμα Καγκιού, έστειλε στην Ευρώπη τον Λάμα Γκέντυν Ρίνποτσε και τον Λάμα Τζίγκμε Τσέουανγκ Ρίνποτσε σαν εκπροσώπους του, στη Δορδώνη της Γαλλίας. Το 1977 ίδρυσαν την εταιρεία με την επωνυμία " Κάρμα Καγκιού Λάμα " η οποία το 1988 μετονομάστηκε σε " Βουδδιστική Θρησκευτική κοινότητα Κάρμα Ντάρμα Τσάκρα " η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Γαλλικό κράτος.
Ο σκοπός αυτής της κοινότητας είναι να εγκαθιδρύσει ένα ευρωπαϊκό κέντρο μελετών και άσκησης του βουδδισμού και να εποπτεύει τα κέντρα που συνδέονται με αυτήν.

Με την ευχή και την ευλογία του Γκέντυν Ρίνποτσε και σύμφωνα με την επιθυμία μιας ομάδας Ελλήνων ασκητών και ζηλωτών, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1989 η εταιρεία μη κερδοσκοπικού σκοπού με την επωνυμία " Κέντρο Πρακτικής Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας Κάρμα Ρι Λινγκ " που κατόπιν μετονομάστηκε σε " Εταιρεία Βουδδιστικών Μελετών Κάρμα Ριγκ Ντρολ Πούντσοκ Τάσι Λινγκ. "  Η ακριβής μετάφραση του ονόματος αυτού σημαίνει  " το ευοίωνο και έξοχο μέρος της γενεαλογίας των Κάρμα Καγκιού όπου η εγρήγορση είναι απελευθέρωση "  και η σύντομη εκδοχή του είναι " Ριγκ Ντρολ Λινγκ. " Με τις χορηγίες της ερύτερης κοινότητας των ελλήνων βουδδιστών καθώς και την προσφορά ανιδιοτελούς εργασίας, αγοράστηκε γη και κατασκευάστηκαν κτίρια στο βουνό του Χολομώντα Χαλκιδικής, που κατόπιν ορίστηκε και ως έδρα της εταιρείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις